Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دولت گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران بدون هرگونه ملاحظه و حاشیه به صورت شفاف در مورد بیماری کرونا اطلاع رسانی کرده و می کند.

به گزارش «تابناک»، علی ربیعی در نشست خبری این هفته سخنگوی دولت که به دلیل پیشگیری از شیوع احتمالی ویروس کرونا به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: کرونا بدون شک مسئله اول کشور و دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع تمام دنیا را درگیر کرده و این ویروس در اقصی نقاط دنیا قربانیانی گرفته است. کرونا مثل سارس و ایدز یک تهدید جهانی است. بیش از 60 کشور در دنیا درگیر آن هستند. ایران یکی شفاف‌ترین ها بوده و از همه ظرفیت‌هایش استفاده کرده است، برخلاف برخی کشورها که مصلحت اندیشی کردند.

 

کرونا بدون شک مسئله اول کشور و دولت است

دولت بدون هرگونه ملاحظه و حاشیه به صورت شفاف اطلاع رسانی کرده و می‌کند

وی خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران بدون هرگونه ملاحظه و حاشیه به صورت شفاف اطلاع رسانی کرده و می کند؛ صداقت یکی از بدیهی‌ها است. تلاش ما این است که با کمک پزشکان و سازمان‌های سلامت، همکاری و همدلی مردم شریف ایران نه تنها این بلا را پشت سر بگذاریم بلکه سطح سلامت ایران را ارتقا دهیم.

 

بعد از شوک اولیه به سرعت بر اوضاع مسلط شدیم

سخنگوی دولت گفت: ما با خیز و افتی در این وضعیت رو به رو می شویم. وزیر بهداشت توضیحاتی دادند. ما بعد از شوک اولیه به سرعت بر اوضاع مسلط شدیم. قطعا با کمک هم اجازه نخواهیم داد تروریسم، تهدید و تحریم و ویروس بر کشور ما مسلط شوند.

 

مردم با اهتمام بیشتری به توصیه های وزارت بهداشت و مسئولین توجه کنند

وی ادامه داد: دولت به رسالت اصلی خود عمل کرده و عمل خواهد کرده است. زندگی در کشور ما بر صدر سیاست نشسته است. دولت از همه آحاد مردم استدعا دارد با اهتمام بیشتری به توصیه های وزارت بهداشت و مسئولین توجه کنند؛ چرا که راه موفقیت ما همراهی و همیاری و مشارکت گسترده همگانی است.

ربیعی با اشاره به بررسی آسیب‌های اقتصادی ناشی از گسترش و شیوع ویروس کرونا بر کسب و کار مردم و کاهش سطح درآمدها در جلسه هیئت دولت، اظهار کرد: وزرای ذی‌ربط گزارش‌هایی دادند و دولت ستادی را در این زمینه تشکیل داده تا موضوع را بررسی و راهکارهایی ارائه دهند.

 

سررسید وام‌های مرتبط با کسب و کارها و برخی دیگر از وام‌ها، دو ماه به عقب می‌افتد

وی افزود: برای کاهش فشار بر مردم مقرر شد سررسید وام‌های مرتبط با کسب و کارها و برخی دیگر از وام‌ها، دو ماه به عقب بیفتد. این مسئله فردا در شورای عالی پول و اعتبار مطرح و تصمیم‌گیری می‌شود و آقای همتی رئیس بانک مرکزی اطلاع‌ رسانی‌های لازم را انجام می‌دهد.

سخنگوی دولت با اعلام اینکه مقرر شد برای استمهال بدهی‌های مالیاتی تسهیلاتی ارائه شود، ادامه داد: اگر لازم بود در جلسه سران قوا مطرح می‌شود. هرچند فکر می‌کنیم اختیارات لازم در دست دولت هست و تا آخر هفته در این باره تصمیم‌گیری می‌شود.

 

بیمه سلامت متوقف نمی‌شود

ربیعی با بیان اینکه دولت مقرر شده تا درباره تشکیل مجامع شرکت‌های بورسی و حل مشکلات بیمه‌ای تا آخر هفته تصمیمات حمایتی از سوی دولت اتخاذ شود، گفت: از جمله مسائل دیگر مطرح شده هزینه درمان بیماری برای مردم بود که مقرر شد بیمه سلامت متوقف نشود و در این خصوص هم به مردم خصوصاً طبقات آسیب‌پذیر فشاری وارد نخواهد شد.

سخنگوی دولت با اشاره به رفع ممنوعیت واردات و لغو سود بازرگانی برای کالاهای مرتبط با کرونا، تاکید کرد: اعمال محدودیت صادرات در این رابطه به وزارت صمت واگذار شد. وزارتخانه‌های صمت و بهداشت گزارش دادند که برای رفع کمبود اقلام بهداشتی ۱۰۷ کارگاه جدید راه اندازی و تغییر کاربری برای تولید مواد ضدعفونی ساده داده شده است.

وی ادامه داد: همچنین طبق گزارشی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه داد تولید ماسک های نانو n۹۵ مخصوص پرسنل بیمارستانی نیز تا پایان هفته به روزی ۳۰۰ هزار عدد خواهد رسید و کلیه دستگاه های تولید این ماسک‌ها در داخل کشور است.

ربیعی با بیان اینکه تمام موارد یادشده به غیر از ظرفیت تولیدات وزارت دفاع است، اظهار کرد: از جمله مهمترین تولیدات وزارت دفاع تولید کیت تشخیص بیماری بوده است که توسط متخصصان آن مجموعه انجام شده است و در همین زمینه دولت برای توسعه و تولید کیت های تشخیص با ۵ شرکت دانش بنیان در حال انعقاد قرارداد است.

 

تمهیدات دولت درباره بسته شدن مرزهای ایران با کشورهای همسایه در پی شیوع کرونا

ربیعی در پاسخ به پرسش ایسنا، درباره بسته شدن مرزهای ایران با کشورهای همسایه در پی شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر اقتصاد کشور و تمهیدات دولت در این زمینه تاکید کرد: بخشی از صادرات ما در شرایط تحریم‌های ظالمانه با همسایگان بوده است. در عین حال وجود فرهنگ مشترک و فاصله کم، زمینه‌ای شده که ما بخشی از مراودات خود را برای تامین ارز مورد نیازمان با همسایگان انجام دهیم.

وی افزود: بسته شدن مرزهای ما با همسایگان مان برای اقتصاد کشور زیانبار بوده، اما یکی از اولین تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا، فعال شدن همزمان وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت برای این موضوع بود که در همین راستا هیئت‌هایی از ایران با عراق، ترکیه، امارات و افغانستان مذاکراتی انجام دادند.

سخنگوی دولت با اعلام اینکه هم اکنون گمرکات عراق باز شده است و بر اساس یک پروتکل به تفاهم رسیده‌ایم، اظهار کرد: در این زمینه ایزولاسیون کالاها و رعایت تمام مسائل بهداشتی برای آسوده خاطر بودن مصرف کنندگان انجام می‌شود. همچنین ۲۵۰ ماشین به سمت افغانستان در حرکت هستند که برای اطمینان بخشی، کنترل‌های وزارت بهداشت در پایانه‌ها هم مرز با همسایگان شروع شده و پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود.

ربیعی افزود: از ترکیه هم تعدادی کامیون وارد کشور شده است. علاوه بر این مرزهای آذربایجان فعال شده و ورودی و خروجی‌ها کنترل می شود. با پاکستان هم مذاکراتی صورت گرفته تا این کشور نیز در مراودات تجاری به ما بپیوندد.

 

مدارس تا آخر این هفته تعطیل خواهد بود

در صورت لزوم مجدد تصمیم گیری خواهیم کرد

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره تعطیلی مدارس گفت: مطابق تماس هایی که داشتم مدارس تا آخر این هفته تعطیل خواهد بود. در صورت لزوم پنجشنبه یا جمعه صبح درجلسه تصمیم گیری خواهیم کرد. من از طرف دولت از سازمان صدا و سیما سپاسگزاری می کنم که برای آموزش از راه دور تدابیری آغاز کردند.

 

قیمت ارزاق عمومی کنترل شده است

دولت بازار را از گوشت و مرغ اشباع کرده است

سخنگوی دولت در ارتباط با نگرانی‌های وزیر بهداشت درباره گرانفروشی اقلام مربوط به بیماری کرونا و نگرانی‌هایی در راستای کمبود اقلام بهداشتی مثل ماسک، اظهار کرد: خوشبختانه کالاهای اساسی امروز به وفور هست. وارادات‌هایی که قبلا صورت دادیم به طوری هست که نگرانی نداریم. قیمت های ارزاق عمومی از جمله گوشت کنترل شده است. حتی در مورد گوشت گوساله زیادی تولید هم داریم و عرضه آن‌ها با تقاضای کمتری رو به روست. دولت بازار را از گوشت و مرغ اشباع کرده است.

 

واکنش مردم به خرید یک امر طبیعی است

وی ادامه داد: حرکت به سوی تولید یک و نیم میلیون ماسک در روز را آغاز کردیم، اما شوک اولیه که خرید ماسک در کشور ایجاد کرد را باید در نظر بگیریم. در کشورهای اروپایی و شرق آسیا هم این شوک وجود داشت. واکنش مردم به خرید یک امر طبیعی است. یکسری مصرف کاذب هم ایجاد شد. این موضوع کار ما را با مشکل رو به رو کرد.

سخنگوی دولت گفت: واردات ماسک هم آغاز شده است و به تولید داخلی کمک می‌کند. اتحادیه‌های پوشاک را گرد هم آوردیم و به برخی تغییر کاربری داده شد تا با پارچه های خاصی که به ‌آن‌ها داده می‌شود، ماسک تولید کنند.

 

تعرفه واردات ماسک را کاهش دادیم

ربیعی گفت: تعرفه واردات ماسک را کاهش دادیم. بیش از 700 داروخانه در سراسر کشور برای فروش ژل ضد عفونی و ماسک اعلام شده است. در کارخانه‌هایی که الکل و ماسک تولید می کنند ناظرین مستقر شدند. آمارهای تولید این محصولات به وزراتخانه بهداشت و درمان  و وزارتخانه صمت گزارش داده می شود.

وی خاطر نشان کرد: از مردم شریف می خواهم از فروشگاه‌های آنلاین هم استفاده کنند که چرخه کسب و کار تعطیل نشود. در خصوص تولید الکل روزانه 400 هزار لیتر تولید می‌شود. ما در این زمینه کمبودی نداریم و خطوطی که تغییر خط دادند روز به روز گسترده تر می شوند. تولید مواد شوینده هم گسترده تر شده و حتی در متروها هم به مردم ارائه داده می شود.

 

امروز هیچ انباری بدون نظارت نیست

سخنگوی دولت بیان کرد: در مورد احتکار هم دولت تمهیدات خود را افزایش داده است. هیچ انباری امروز بدون نظارت نیست. یک میلیون و دویست هزار ماسک به بیمارستان‌ها از ماسک‌هایی که کشف شد تحویل داده شد. همه کشفیات از انبارها صرفا با مجوز بهداشت و درمان ارائه می شود. از یک ساعت قبل جلسله ای در وزارت بهداشت شروع شده که تقسیم کار بین تولید کنندگان ماسک صورت گیرد.

سخنگوی دولت ادامه داد: قطعا دولت در خط مقدم است. سوداگری همیشه در بخشی از جامعه بوده است. در جلسه پیش که با دکتر حریرچی بودیم در این باره توضیح دادم. چهارشنبه اولین مرگ ناشی از کرونا را اعلام کردیم. پنجشنبه می خواستم ماسک بگیرم 25 هزار تومان بود. این کار آن داروخانه سوداگری است. من نه‌تنها در ستاد ملی شرکت می کنم که در ستادهای فرعی هم شرکت می کنم. از روز اول تعزیرات بر سوداگری متمرکز شد، اما این شبکه‌ها خود را گسترده‌تر می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: هر تولیدی که امروز صورت می گیرد ثبت می شود. گلایه دکتر نمکی که فرمودید، درخواست مساعدت از یک قوه بالاتر از خودشان بوده که به این مسئله کمک کنند.  هم کمک قوه قضاییه و هم کمک قوه مجریه لازم بوده است. وزارت اطلاعات در این خصوص وظیفه پیگیری پیدا کرده است. گزارشاتی هست که نیاز نیست آن را خبری کنیم. متاسفیم در کنار زیبایی هایی که در حین بحران کرونا می بینیم این سوداگری ها هم هست. سازمان های مردم نهاد و مهم ما به میدان آمدند. این ها تحت نظر وزارت بهداشت قرار می گیرند کمک می کنند.

 

از کمک همه کشورها به جز دو کشوری که صداقت ندارند،‌ استقبال می کنیم

ربیعی گفت: سازمان‌ هلال احمر سازمان‌های مردم نهاد را فعال کرد؛ به صورت مشخص و بهداشتی مددکاری اجتماعی خود را آغاز کرده‌اند. از سازمان بهداشت جهانی خواسته‌ایم دانش خود را در اختیار ما بگذارد؛ کمک سایر کشورها را هم می پذیریم. محموله هایی هم آمده و از کمک همه کشورها به جز دو کشوری که صداقت ندارند مثل رژیم غاصب استقبال می‌کنیم. کرونا مسئله جهانی است ما هم در شرایط بحران در کنار سایر کشورها قرار داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: لازم می دانم به موضع گیری آقای ترامپ و پمپو اشاره کنم. هرگونه پیشنهاد صادقانه برای ملحق شدن به جامعه پزشکی را دست رد نمی زنیم. مسئله ما این است که یک کشور نمی تواند این مشکل را حل کند، همه کشورها درگیر هستند. اما ایالت متحده صداقت لازم در همین مورد را هم نداشته است. بجای اینکه فقط اظهاراتی بکند به طور عملی می تواند تحریم ها را بردارد. حتی می‌تواند تحریم های مشخصی را بردارد. حتی وقتی نمی گذارند پول از طریق سوئیفت به ایران برسد پیشنهادشان ریاکارانه است. اگر صادقانه هر کشوری جلو بیاید ما همین روند را با آن کشورها خواهیم داشت.

 

تصمیماتی برای اقتصاد کرونازده گرفته شده است

سخنگوی دولت در ارتباط با تخصیص ارز به تولیدکنندگان نیز گفت: در جلسه ای که من در صمت در کنار آقای رحمانی حاضر بودم تولید کنندگان ضد عفونی اعلام کردند و متعهد شدند تا سه ماه افزایش قیمت نداشته باشند. در ماسک و موارد دیگر جهت تخصیص ارز هم صحبت‌هایی شده است. تصمیماتی برای اقتصاد کرونا زده گرفته شده است که تا آخر هفته اعلام خواهد شد.

 

تلاش ما برگشت به گفت‌وگوهاست

وی با اشاره به موضع دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست منطقه‌ای گفت: جناب آقای دکتر روحانی یکی دو روز گذشته روزهای شلوغی را داشتند. امروز هم دوستانی از وزارت خارجه به سوریه خواهند رفت. آقای روحانی با جناب آقای پوتین و جناب آقای اردغان صحبت کرده است. ما نگران هستیم. معتقد هستیم توافق آستانه می تواند خوب باشد. این پشنهاد گفت‌وگو و سه جانبه جهت هماهنگی بود. وقتی بحران انسانی جدیدی که خارج از تحمل جامعه زخم خورده است رخ می‌دهد ما را ناراحت می‌کند. از همه طرفین می خواهیم به گفت‌وگوها برگردیم. تلاش ما برگشت به گفت‌وگوها است.


سخنگوی دولت بار دیگر با اشاره به ادامه تعطیلی مدارس به علت جلوگیری از شیوع بیماری کرونا گفت: با آقای دکتر حاجی میرزایی صحبت کردم، وزارت آموزش و پروش از همه توانایی‌های خود استفاده می کند تا جامعه آموزشی عقب نیافتد. بحث اینکه امروز در آموزش تاخیر نیافتد، بحث اصلی ما است. استراتژی دولت این است که مدارس تعطیل شود، اما آموزش تعطیل نشود.

ان‌شاءالله شر این بیماری از سر بشریت برداشته شود

وی ادامه داد: تقریبا همه مدارس آنلاین شده اند. دبیران هم اعلام آمادگی کردند. ما پس از دوران بحران کرونا چند دستاورد خوب مثل آموزش آنلاین و سبک زندگی همراه با سلامت خواهیم داشت. شاید باید برای این موضوعات خیلی آموزش می‌دادیم اما امروز یک نوع زیست با سلامت را تجربه می کنیم. سازمان‌های مردم نهاد ما خیلی خوب وارد شدند. تجربه خیلی خوبی داشتیم.

ربیعی در پایان گفت: ان‌شاءالله شر این بیماری از سر بشریت برداشته شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در ایران توافق صلح نقص ایمنی بدن سیامند رحمان سید محمد میرمحمدی علی ربیعی کرونا سررسید وام ها تعطیلی مدارس نشست سخنگوی دولت کروناویروس کرونا در ایران توافق صلح نقص ایمنی بدن سیامند رحمان سید محمد میرمحمدی سخنگوی دولت وزارت بهداشت تا آخر هفته تصمیم گیری کسب و کار مقرر شد وام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۶۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز، تعیین تکلیف تعطیلی پایان هفته حداقل یک سال است که در دستور کار قانون‌گذاران قرار دارد. در این طرح مسئولان باید درباره دو فاکتور سرنوشت‌ساز برای تعطیلات پایان هفته تصمیم بگیرند: الف) افزایش تعطیلات پایان هفته به دو روز. ب) تعیین یکی از روزهای شنبه یا پنج‌شنبه در کنار تعطیلی روز جمعه. هر چند برخی از بدنه سیاست‌گذار با تعطیلی پنج‌شنبه موافق هستند اما احتمال تعطیلی روز پنجشنبه به یکی از دغدغه‌های فعالان بخش خصوصی تبدیل شده است. آن‌ها معتقدند با تعطیلی روز پنجشنبه، فاصله اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی به چهار روز افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید؛ نامه خانه صمت به مجلس درباره تعطیلی شنبه

در راستای دغدغه فعالان اقتصادی می‌توان به نامه‌ای که رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان به رئیس‌جمهور نوشته، اشاره کرد: امیر کشانی در بخشی از این نامه درباره ضرر هنگفت مالی تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نوشته است: «نتایج مطالعات دقیق علمی حاکی از آن است که تعطیلی پنجشنبه‌ها، تنها از ناحیه پنج شریک اصلی تجاری کشور بیش از ۳/۸ میلیارد دلار به تجارت خارجی کشور زیان می‌زند و برای توجه به این رقم کافی است در نظر داشته باشیم که میزان صادرات غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹ میلیارد دلار بوده است.»

اما از سوی دیگر، سیدمحمدحسینی معاون پارلمانی رییس‌جمهور این انگاره را نمی پذیرد و بر این باور است که: «هم‌اکنون عصر ارتباطات است و اقتصاد جهانی به‌صورت دیجیتال درحال اداره‌شدن است. به این مفهوم که برای ارتباط با بازار دیگر کشورها حتما نیاز نیست مردم به ادارات و سازمان‌ها مراجعه کنند، بلکه در هرجایی و در هر زمانی می‌توانند با دیگر کشورها ارتباط برقرار کنند.»
تعطیلات دو روزه و انتخاب یکی از روزهای پنج‌شنبه یا شنبه، مسیری طولانی را در مجلس شورای اسلامی یازدهم طی کرده تا امروز به ایستگاه تصویب در کمیسیون اجتماعی رسیده است. در پی انتقادات فعالان اقتصادی از قوت گرفتن احتمال تعطیلی پنج‌شنبه‌ها سرانجام نامه‌ای که از سوی اتاق بازرگانی به محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس ارسال شد، و یکشنبه هفته جاری ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳جلسه‌ای با حضور اعضای هیات‌رئیسه اتاق ایران با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار شد تا درباره این موضوع به جمع‌بندی برسند.

سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره جزییات این جلسه به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: «اعضای کمیسیون اجتماعی با تعطیلی روز شنبه موافق هستند اما در پایان جلسه‌ای که با اعضای اتاق بازرگانی و مرکز پژهش‌های مجلس داشتیم رای‌گیری را مشروط به گرفتن استعلام‌های اتاق بازرگانی از دفتر مقام معظم رهبری کردیم.» (اینجا بخوانید)

نکته حایز اهمیت در میان این است که کشورهایی که ایران روابط تجاری بیشتری با آن‌ها دارد نظیر چین، روسیه و امارات، روزهای شنبه و یکشنبه را تعطیل کرده‌اند همچنین وضعیت تعطیلی آخرهفته در سایر کشورها هم نشان می‌دهد دراغلب کشورها روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است و در میان بیشتر کشورهای مسلمان نیز جمعه‌ها و شنبه‌ها تعطیل است و در این بین فقط پاکستان مانند ایران یک روز تعطیل دارد که روز یکشنبه است.

روزهای تعطیل

روزهای کاری

ایران

پنجشنبه و جمعه

شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه

کشورهای اروپایی، چین و روسیه

جمعه و شنبه

دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه

کشورهای مسلمان

جمعه و شنبه

یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه

جدول مقایسه روزهای تعطیل و کاری ایران با سایر کشورها

در راستای مقایسه بهروه وری اقتصادی تعطیلی روزهای پنج‌شنبه و شنبه با حمید حاجی اسماعیلی کارشناس اقتصادی و روابط کار؛ صمد حسن‌زاده، رییس اتاق بازرگانی تهران و مسعود دانشمند، یکی از اعضای این اتاق گفتگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

حمید حاجی اسماعیلی به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: در کشورهای اروپایی و غربی روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است و در برخی از کشورهای منطقه شنبه و جمعه تعطیل است اما در ایران تعطیلی پنج‌شنبه فرصتی را برای تعامل با جهان از بخش اقتصادی می‌گیرد و از سوی دیگر چون جمعه هم تعطیل است و شنبه و یکشنبه هم در کشورهای دیگر تعطیل است بنابراین به مدت چهار روز ارتباط اقتصادی با سایر کشورها نداریم و این رویه برای کشوری که می خواهد ظرفیت اقتصادی خود را افزایش دهد و تغییر و تحول جدی در اقتصاد ایجاد کند باید مورد بازنگری قرار گیرد.

این کارشناس اقتصادی بازار درباره ضرورت دو روز تعطیلی برای پایان هفته گفت: غیر از موارد اقتصادی باید توجه ویژه‌ای هم به تعطیلات پایان هفته، تفریح و زندگی مردم داشته باشیم. درتعطیلات ملی و اعیاد شاهدیم که چه ترافیکی به راه می‌افتد و ممکن است برخی از مردم نتوانند به خوبی از این تعطیلات استفاده کنند و علاوه بر بار ترافیک، هزینه‌هایی هم برای مردم و دستگاه‌های نظارتی ایجاد می‌شود بنابراین ضرورت داشتن دو روز تعطیلی در هفته را می‌توان از این بعد هم بررسی کرد.

تعطیلی جمعه و شنبه برای استفاده بیشتر از ظرفیت اقتصادی کشورهای دیگر ضرورت دارد

وی افزود: علت ارجحیت تعطیلی شنبه به پنج‌شنبه این است که پنج شنبه‌ها از گذشته در کشور ما نیمه تعطیل بوده و عملا پنجشنبه را از دست داده‌ایم و اگر پنجشنبه را تعطیل سراسری کنیم، اتفاق جدیدی نمی افتد و بنابراین اگر یک بازنگری جدی در تقویم کاری کشور کنیم و پنج‌شنبه‌ها را به چرخه کار برگردانیم و شنبه‌ها را تعطیل کنیم هم از ظرفیت کشورهای اروپای غربی و منطقه استفاده کرده‌ایم و هم دو روز تعطیلی کامل را در تقویم می‌گنجانیم که مردم بتوانند با یک ظرفیت قابل توجه در طول هفته کار کنند و آخر هفته هم به استراحت و تفریح بپردازند. در کشورهای اروپایی که این شیوه را پیش گرفته‌اند دولت نیز سعی می کند تا زمینه‌های تفریح مردم را در آن دو روز فراهم کند مثلا دراین کشورها معمولا مسابقات ورزشی در همان دو روز برگزار می شود.

عدم آمادگی در برابر تغییرات باعث تعلل در تصمیم‌گیری تعطیلات پایان هفته است

حاج اسماعیلی گفت: مشکلی که باعث می‌شود علیرغم اجماع بخشی از نهادهای تصمیم گیری و بخش خصوصی درباره تعطیلی شنبه ‌ا، همچنان برای تصمیم‌گیری نهایی تعلل می‌شود این است که ما هیچ وقت برای تغییر آماده نیستیم و از جمله کشورهایی هستیم که بسیار سخت تغییر می‌کنیم. اگر تصمیمات در کشور با مقتضیات جهانی هماهنگ نشود قطعا آسیب خواهیم دید. کشورهای دنیا مدام به دلیل تکنولوژی‌های جدید، تغییرات آب و هوایی، تغییر راهبردها و همکاری‌ها بین‌المللی، جابه جایی مراکز ثروت و قدرت در حال تغییر هستند بنابراین تصمیم‌گیران برای این که بتوانند از ظرفیت های بازار جهانی استفاده کنند، باید انعطاف پذیری لازم را برای تغییرات داشته باشند.

حمید حاج اسماعیلی؛ کارشناس اقتصادی

وی در ادامه گفت: اعضای اتاق بازرگانی که رکن اصلی بخش خصوصی هستند با تعطیلی شنبه‌ها موافق هستند زیرا خواهان استفاده بیشتر از ظرفیت‌های دنیا هستند و کسانی که تصمیم‌گیر نهایی برای تعطیلات پایان هفته هستند باید برنامه‌های کلان و بلندمدت اقتصادی کشور را مورد بررسی قرار دهند. با آغاز سال جدید برنامه هفتم توسعه کلید خورده است و پیشرفت کشور بر اساس برنامه توسعه یک الویت است و یک تکلیف برای مسئولان در بخش‌های مختلف حاکمیتی است. بنا بود تا سال ۱۴۰۴ کشور اول منطقه باشیم اما ببینید کشورهایی که بسیار سنتی‌تر از ما بودند تا چه اندازه به اصلاحات گسترده دست زده‌اند زیرا می‌خواهند از ظرفیت‌های اقتصادی استفاده کنند. در ایران شش برنامه توسعه را پشت سر گذاشته ایم و باید ببنیم چه بدست آورده‌ایم.

تقویم کاری فعلی برای رونق اقتصادی مشکل‌ساز است

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در برنامه‌های توسعه باید به شاخص‌های پیشرفت توجه کنیم و هر دریچه و روزنه‌ای که بتواند در اقتصاد ایران رونقی ایجاد کند حتما باید موردتوجه قرار گیرد. مساله تعطیلی شنبه‌ها می‌تواند یک روزنه و یک فرصت باشد و باید از آن استفاده کرد در عین حال برای تصمیم‌گیران در شعار سال ۱۴۰۳ تکلیف شده تا «جهش تولید با مشارکت مردم» ایجاد شود پس باید موانع تحقق این شعار برطرف شود در حالی که تقویم کاری فعلی برای رونق اقتصادی مشکل‌ساز است.

وی افزود: سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی که ناظر بر رونق و شکوفایی اقتصادی کشور با حضور مردم است به علت برخی محافظه کاری‌های مدیران و عدم اجرای صحیح این سیاست‌ها، تاکنون به نتیجه مطلبوب نرسیده است. مدیران اجرایی اجازه حضور مردم در عرصه اقتصاد و اجازه بروز فرصت‌های بیشتر اقتصادی را نداده‌اند و ارتباط گسترده‌تر با دنیا را برقرار نکردند در حالی که اگر این موارد انجام می‌شد، می توانست به جهش تولید و در عین حال ایجاد «ثروت» ورفاه عمومی کمک کند.

این کارشناس اقتصادی درباره شایعاتی مبنی بر کاهش ده درصد حقوق کارگران در صورت تعطیلی دو روز پایان هفته گفت: دلیلی ندارد که کسی بتواند به خودش جرات بدهد که حقوق قانونی و ملی که برای کارگران در نظر گرفته شده را کاهش دهد. از گذشته هم ساعات کاری که در قانون آمده زمینه‌ساز پرداخت حقوق بوده و در قانون آمده که هر کارگری باید ۴۴ ساعت در هفته کار کند و ممکن است شرکتی که مشمول قانون کار است روز پنجشنبه تعطیل باشد اما باید حقوق کامل را پرداخت کنند.

کسانی که می گویند در عصر ارتباطات، اگر حتی چهار روز هم تعطیل باشیم مشکلی پیش نمی‌آید، فعال اقتصادی نیستند

حاجی اسماعیلی در ادامه گفت: کسانی که می گویند در عصر ارتباطات، اگر حتی چهار روز هم تعطیل باشیم مشکلی از نظر اقتصادی پیش نمی‌آید قطعا فعال اقتصادی نیستند زیرا نهادهایی که در دنیا کار اقتصادی انجام می‌دهند حتی به یک ایمیل هم در روز تعطیل پاسخ نمی‌دهند و این کارها به صورت کاملا رسمی انجام می‌شود. در کنار این موضوع هنوز در کشور ما ظرفیت‌های استفاده از فضای مجازی به شکل رسمی، به قدری گسترش پیدا نکرده که مساله تعطیلات چالش برانگیز نباشد و ادعای این افراد کاملا غیرکارشناسی است.

تعطیلی شنبه به جای پنج‌شنبه برای افزایش تولید موثر است

صمد حسن‌زاده، به خبرنگارپارلمانی ایسکانیوز گفت: اتاق بازرگانی بررسی کارشناسی برای ارتباط ایران با دنیا انجام داده و به این نتیجه رسیده که برای افزایش تولید، تعطیلی پنج‌شنبه و جمعه تبدیل به تعطیلی جمعه و شنبه شود و تحلیل کارشناسی این پیشنهاد طی یک نامه به مسئولان کشوری و مقام معظم رهبری ارسال شده است.

بیشتر آیات عظام و علما نظر مساعد با تعطیلی شنبه دارند

رییس اتاق بازرگانی تهران در ادامه گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس این لایحه را بررسی کرده و نظر مساعد دارد ولی برای تصمیم‌گیری نهایی باید به صحن علنی مجلس برود. روز یکشنبه جلسه‌ای در کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار شد و دوستان ما نیز در این جلسه توضیحات لازم را به نمایندگان مجلس دادند. بیشترآیات عظام و آقایان علما هم در این زمینه نظر مساعد دارند زیرا ارتباط اقتصادی کشور ما با دنیا اهمیت بسیار زیادی با دنیا دارد و اتاق منتظردریافت پاسخ نامه به دفتر مقام معظم رهبری و آقای رییس‌جمهور است.

صمد حسن‌زاده، رییس اتاق بازرگانی تهران

وی تصریح کرد: در حال حاظر چهار روز ارتباط اقتصادی کشور با دنیا قطع است و گاهی تعطیلی در طول هفته هم اضافه می‌شود و باعث می‌شود گاهی بیش از چهار روز با جهان مبادلات نداشته باشیم.

حسن‌زاده تاکید کرد: موضوع تحریم ارتباط ما را تا حدی با سایر کشورها تحت تاثیر قرار داده ولی تحلیل علمی که انجام شده نشان می‌دهد مغایرت تعطیلی ایران و سایر کشورها خسارت مضاعفی برای ما است و رقم آن بسیار سنگین است.

مسعود دانشمند نیز درباره دلیل پیشنهاد اتاق بازرگانی برای تعطیلی شنبه‌ها به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: وزارتخانه‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها روزهای پنج‌شنبه تعطیل هستند و فقط بانک‌ها باز هستند که با تعطیلی ادارات عملا کار مفیدی انجام نمی‌شود پس می‌خواهیم از خسارت پنجشنبه‌های نیمه تعطیل بکاهیم و آن را تبدیل به روز کاری کنیم و شنبه را تعطیل کنیم.

با در نظر گرفتن اختلاف ساعت با کشورهای اروپای، عملا سه و روز نیم مبادله داریم

مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی تهران

عضو اتاق بازرگانی تهران در ادامه گفت: هدف از طرح تغییرات پایان هفته این است که اولا دو روز فرصت برای تعطیلی کارکنان ایجاد کنیم تا در پنج روز دیگر با انرژی مضاعف کار کنند و نیروی کار کشورمان، کارآمدتر شود علاوه بر این می‌خواهیم مصرف سوخت را کاهش دهیم. اگر یک روز دیگر در هفته به طور کامل تعطیل شود در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی می‌شود و به محیط زیست هم آسیب کمتری می‌رسد. برای تحقق این اهداف باید ببینیم تعطیلی پنج‌شنبه به صرفه است یا شنبه؟ اگر پنج‌شنبه تعطیل شود علاوه بر چهار روز قطع ارتباط با دنیا، اختلاف زمان با اروپا را هم در نظر بگیریم عملا سه و نیم روز با دنیا ارتباط خواهیم داشت!

وی تاکید کرد: مقاوت در برابر تعطیلی پنج شنبه صرفا جنبه نوستالژیک دارد و نود درصد اعضای اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، روی تعطیلی شنبه‌ها اجماع دارند. قبل از انقلاب اسلامی، نهادها و سازمان‌هایی مانند شرکت نفت که بخش بین‌الملل داشتند و با جهان در ارتباط بودند روزهای جمعه و شنبه را تعطیل کرده بودند اما اگر این برنامه را الان دوباره پیاده کنیم به سیاست یک بام و دو هوا می‌رسیم که از نظر اقتصادی درست نیست و سیستم را به هم می‌زند بنابراین باید به یک سیستم یکپارچه برای تعطیلات در کل کشور برسیم.

انتهای پیام/

فاطمه نورنژاد کد خبر: 1228588 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • لذت یک روز تعطیل در دل طبیعت زیبا
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • دولت امنیت شغلی کارگران را فراهم سازد/ کارگر رکن تولید
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود